4 degete la mana dreapta ( fara degetul mare )

Discuție în 'Invata & Ajuta' creată de rococtz, 2 Ian 2008.

 1. rococtz

  rococtz Junior Member

  Vreau sa va intreb ce credeti despre tehnica asta cu 4 degete la mana dreapta fara degetul mare. Doar aratator, mijlociu, inelar si degetul mic. Eu am o trupa de death metal si am foarte mare nevoie de viteza. Folosind 2 degete, cu greu pot face fata. Aveti niste sfaturi? Niste pareri ?
   
 2. oxialy

  oxialy Senior Member

  Stidiaza-l pe Billy Sheehan. Daca vrei viteza. :wink:


  P.S. Dar sa fi f. atent la mana dreapta, pozitie si din ce incheieturi isi misca degetele si cum. Spor la treaba.
   
 3. Andrei N

  Andrei N Senior Member

  Re: 4 degete la mana dreapta ( fara degetul mare )

  NU ai nevoie de 4 degete la mana dreapta, stai linistit :lol:


  In primul rand un mare plus ca nu tinzi spre pana, am observat ca asa mai fac unii care vor sa cante mai repede. :wink:


  Ca sa revin la subiect, Steve DiGiorgio are un tutorial foarte util pentru tehnica de mana dreapta, ce presupune ciupitul cu 3 degete intr-un pattern secvential, astfel faci economie de miscare: 1-2-3 2-1-2 3-2-1. Ideea acestui pattern este ca impiedica oarecum tendinta de a intra in galop cand ciupesti cu 3 degete 3-2-1 sau 1-2-3. In plus, odata ce ti-ai format reflexul muscular, e mult mai usor sa intri pentru ca nu conteaza cu ce deget incepi :)


  Mai multe detalii: http://www.stevedigiorgio.com/bin/column.pdf


  Spor la studiu! :wink:
   
 4. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  Eu iti recomand pana pentru ce ai tu de cantat. Sigur, daca ai disponibilitate, poti sa canti cu 4 degete, sau chiar 5, ca Abe Laboriel. Dar si daca o stapanesti la perfectie, tot cu pana suna mai bine..
   
 5. Andrei N

  Andrei N Senior Member

  Nu prea sunt de acord aici...cant death metal si ( personal ) nu suport sunetul de pana, in sensul ca nu se potriveste deloc cu ideea mea de ton. E adevarat ca la tempo-uri foarte mari, fara o tehnica buna de muting, notele cantate cu degetele nu prea se disting, deci e mult de munca la dezvoltarea tehnicii la ambele maini. Nu ca as avea eu cine stie ce tehnica de mana dreapta, dar ca principiu si fapt divers :)


  Dpdv al sunetului, este o problema de gust :wink:
   
 6. Adrian Ciuplea

  Adrian Ciuplea VIŢA DE VIE

  tonul de pana e una, tonul de degete e altceva... vorbim de mere vs portocale. Evident ca tine de gusturi, insa in anumite situatii mai mult strici daca nu folosesti soundul necesar.


  eu de vreo 6 luni cant cu pana si reunosc ca sunt fascinat de faza asta... e cu totul alt balans, alt sound, alta frazare... liniile de bass apar in alta perspectiva..
   
 7. anghel

  anghel Senior Member

  da .. pana stapanita bine e alta gandire .. si nu e rau deloc, dimpotriva.
   
 8. rococtz

  rococtz Junior Member

  Multumesc de sfaturi, dar tot la degete o sa raman. Tehnica lui DiGiorgio cu 3 degete e pur si simplu extraordinara.
   
 9. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  He is widely renowned for his technical skills, and he is one of the very few bass players in the metal scene who plays a fretless bass.


  Asta a fost citat din Wikipedia. Pentru cei care nu sunt renowned for their technical skills, totusi pana e mai la indemana. Eu unul nu as putea sa cant 32 imi cu degete la tempourile alea, si sa sune si bine


  Degetele au un pacat, impiedica putin nota la fiecare ciupitura, pana este mai rapida din puctul asta de vedere. De asemenea, pana favorizeaza niste frecvente foarte bune pentru genul asta de muzica. Sigur... la sfarsitul zilei este optiunea fiecaruia cum o sa faca.
   
 10. Alin

  Alin DESANT Senior Member

  daca tehnica lui DiGiorgio este asa buna si scoti un rezultat bun din ea, in muzica pe care o faci ... atunci totul e ok ... :wink: defapt asta e ideea, rezultatul sa fie bun ...
   
 11. rococtz

  rococtz Junior Member

  Am zis ca daca nici DiGiorgio nu stie death metal, pai atunci il las naibi de bas si ma apuc de acordeon. Nu stiam ca foloseste tehinca aia. Am incercat-o si acum o exersez pana imi iese.
   
 12. Adrian Ciuplea

  Adrian Ciuplea VIŢA DE VIE

  succes
   
 13. Alin

  Alin DESANT Senior Member

  ... nu spune nimeni ca tehnica lui DiGiorgio nu este buna sau ca nu stie death metal... spune-am doar ca trebuie sa dea rezultat in munca ta! daca rezultatul este numai in ceea ce face el ... degeaba for you :roll: citez pe zamolxed: succes !!! :wink:
   
 14. rococtz

  rococtz Junior Member

  o sa vedem rezultatul cand va trebui sa imi cant piesele cu ea :D
   
 15. Alin

  Alin DESANT Senior Member

  ... pai asta spune toata lumea aici ! (defapt asta incercau baietii aici sa te ajute ca rezultatul la ceea ce faci si fie unul rapid si garantat) :wink:
   
 16. Alin

  Alin DESANT Senior Member

 17. rococtz

  rococtz Junior Member

  Multumesc de insistenta. Si la mai mare. Nu superi pe nimeni :D
   
 18. rococtz

  rococtz Junior Member

  Merge tehnica cu 3 degete in sensul 1-2-3-2-1-2-3. Inca nu am prins viteza la care visam din cauza ca nu am exersat-o asa mult dar imi pot canta o buna parte din temele pe care le cant pe albumul trupei mele.
   

Distribuie pagina asta