Am Nevoie De Putin Ajutor La Tehnica Pentru Mana Dreapta

Discuție în 'Invata & Ajuta' creată de Andrei Indricut, 4 Feb 2014.

 1. Andrei Indricut

  Andrei Indricut Junior Member

  Salutare! Am inceput sa cant la bas din ianuarie si am inceput sa culeg sfaturi si tehnici atat de aici de la Scoala de Bass cat si de pe YouTube. Teoria in mare parte o stiu deja pentru ca am invatat-o la pian iar notele de pe grif le stiu de la chitara (desi mai incurc uneori notatia de pe coarda Sol cu cea de pe coarda E mica de la chitara).


  Am o mica problema insa la tehnica mainii drepte. Nu am probleme cu alternanta aratator-mijlociu, dar nu reusesc sa cant notele de pe o coarda in legato. Am sa incerc sa explic printr-o schema cu linii:


  Sa zicem ca sunt pe coarda La libera si vreau sa cant optimi.


  Notele ar trebui sa sune asa: -------------- (distante de timp foarte mici intre note, da efect ca de pedala de sustain de pian).


  In schimb, notele mele au un mute enervant intre ele (un fel de staccato): - - - - - - - -.


  Problema cred ca e arcuirea degetelor. Daca tin degetele la 180 de grade (practic, fara arcuire) pot canta la un tempo de 120 bpm dar am aceasta problema descrisa mai sus. In schimb, daca arcuiesc degetele, ele se agata sub coarda (ca si cum as face slap-pop) si ma intepenesc. As dori, daca are cineva timp, sa imi arate un mini video sau cateva poze cu arcuirea degetelor ca sa ma pot lamuri.


  Am sa incerc sa pun si un audio daca nu ati inteles ce problema am.


  O zi buna!
   
 2. Dragos Popa

  Dragos Popa Active Member

  Incearca asta, daca nu te descurci o sa fac eu un tutorial.


  [video=youtube;cs4qLsoRAGU]

   
  Florin Barbu apreciază asta.
 3. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  Servus Bionic,


  Buna observatie, multi au problema asta si nu isi dau seama de ea. Well, inseamna ca trebuie sa dai mai multa cursivitate :) Se rezolva intr-un singur fel: ia bassul in brate si canta pana iti iese cum vrei!


  La ce imi descrii tu, probabil va trebui sa tii mana mai relaxata, si degetul mai mult sa treaca peste coarda, sa o loveasca ca o pana, decat sa se impiedice in ea. Noi mai avem o vorba "a baga mai mult carne" adica cat din deget bagi in coarda. Daca vrei un sunet mai plin, cu joase, bagi mai mult deget, dar suna mai impiedicat. Daca vrei mai cursiv, canta mai din varful degetelor, si chiar fa o miscare de lovire, in loc de ciupire.


  In incheiere ca sa fiu sincer cu tine, cea mai buna solutie pentru optimi cursive este pana. Apuca-te si canta cu pana, asta te va ajuta si sa iti corectezi tehnica de deget mai tarziu!


  Succes!
   
 4. Adrian Ciuplea

  Adrian Ciuplea VIŢA DE VIE

  Salut Bionic, arunca o privire pe acest video despre mana dreapta facut de mine. Daca mai ai neclaritati filmeaza-te cantand ceva cu mana dreapta in prim plan, si iti raspund video


  Adi

   

Distribuie pagina asta