Cum sa ... trei degete

Discuție în 'Invata & Ajuta' creată de its.andrei, 28 Oct 2010.

 1. its.andrei

  its.andrei Junior Member

  Ce fel de exercitii as putea face pentru cantatul cu 3 degete la mana dreapta? Pentru ca la inceput e foarte greu deoarece nu ai o masura adica deoarece dupa al 3lea deget urmeaza iar primu care intarzie.
   
 2. George M.

  George M. Fara Zahar Senior Member

  Acesta este un exercitiu foarte bun, dar incepe sa-l faci la tempo mic, sa fie egal si precis. Ordinea degetelor ti-o alegi tu, numai sa fie intr-o succesiune fireasca, spre exemplu Index-Mediu-Anular sau invers, oricum cu timpul vei schimba ordinea involuntar si natural. E foarte important sa studiezi cu accenti, pentru ca degetele sunt in numar impar -3- iar accentii sunt in numar par majoritatea, iar la ciupitul cu 3 degete accentii se muta pe rand de pe un deget pe celalat. De exemplu in masura de 4 patrimi (4/4) in alternanta M-A-I accentii vor cadea asa: M A I M | A I M A | I M A I | M A I M . Daca nu studiezi bine cu accenti nu va suna bine melodia asa ca atentie!


  Spor la studiu!  [video=youtube;Uj5luoLV2J8]   
 3. oxialy

  oxialy Senior Member

  Daca degetul 1cu2 merge bine straduieste-te sa canti doar cu degetele 2 si 3 la fel. Dupa care combinale trecand tot timpul prin degetul 2. Constant cu metronom la viteza mica.
   
 4. oxialy

  oxialy Senior Member

  Iar cea mai buna metoda este sa exersezi cu metronom, sa exersezi cu metronom, sa exersezi cu metronom, sa exersezi cu metronom, sa exersezi cu metronom. Credema pe cuvant ca vei reusi daca aplici aceasta metoda.
   
 5. Cod

  Cod Senior Member

  Rob foloseste aparent rafala sau cum i spune el, "galop"

   
 6. sL33py

  sL33py Senior Member

  Eu initial cantam cu 3 degete Index-Medius-Inelar si asa mai departe, indiferent de formula ritmica impusa.


  Mai apoi pentru a evita problema cu accentul ce se muta de pe un deget pe altul m-am apucat sa cant Index-Medius-Inelar-Medius (parca de la Sheehan sau ceva am luat asta, nu mai tin minte exact) astfel tinand accentul tot timpul pe Index daca este o serie de saisprezecimi.


  Sau la trioleti din acelasi motiv de a evita mutarea accentului: Index-Medius-Inelar.


  Cert este ca indiferent de metoda devine foarte natural dupa un timp, actual nu ma mai gandesc ce deget loveste cand, ci variaza mult mai mult in functie de ce anume cant, sper exemplu la o serie mai lunga de saiprezecimi sau optimi tin formula expusa mai sus, dar la o serie ritmica mai complicata cred ca fac un joc de 2 sau 3 degete functie de nevoie, fiind un act semi-automat exact ca la mana stanga.
   

Distribuie pagina asta