Cum Studiezi Cand Nu Dispui De Sala De Repetitii?

Discuție în 'Invata & Ajuta' creată de Mihai Ciobotaru, 30 Noi 2017.

 1. Mihai Ciobotaru

  Mihai Ciobotaru New Member

  Hello!
  De-a lungul timpului am observat o diferenta uriasa intre studiul cu casti, la rece sau amplificat in speaker, iar aici mai discutam si de diferente legate de volum.

  Stim cu totii ca frecventele astea ce ne plac se propaga destul de interesant, fara sa ai neaparat un volum mare. Fie ca stai la parter sau la etajul 10, toti vecinii devin in scurt timp dusmanii tai declarati. :)

  Cum faci sa studiezi corect si sa reusesti sa stapanesti corect si in toate situatiile tehnicile, dinamica si celelalte subtilitati, folosind castile? Eu am avut situatii cand mi-am facut linii de bass pe casti, acas', iar cand am ajuns la sala, amplificat cu potenta :) am avut surprize. Sunau a altceva! E drept, nu sunt un guru al bassului.

  Ma gandesc ca a mai simtit cineva treaba asta. Devenit constient de problema, incerc sa prevad, imaginandu-mi cam cum ar suna si amplificat, dar mi se pare o loterie lautareasca, asa. Uneori imi iese. :))
   
 2. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  Eu m-am inteles intotdeauna bine dupa urmatoarea schema:
  Imediat ce ma mut ma prezint la usa lor, si ma prezint frumos. Le spun ca sunt muzician, si ca as dori sa probam putin volumul, sa imi spuna daca ii deranjeaza. Ma duc, cant putin, si ei imi spun sa incerc putin mai incet. Ma duc, dau putin mai incet, si ei imi spun ca este in regula. Nu am avut niciodata probleme ulterior cu nici un vecin, si am stat in multe locuri. Multe multe, si cu feluriti vecini :)

  Dar sa stii ca si amplificat, pe cel mic de studiu suna cumva, la sala este altceva. Nu de putine ori am avut surpriza asta, si sa stii ca si eu sunt prins nepregatit de multe ori.

  Presupun ca solutia este sa canti in egala masura si acasa si la sala :)
  Cantatul in casti e beton, da precizie si acuratete!
   
  Mihai Ciobotaru apreciază asta.
 3. Adrian Ciuplea

  Adrian Ciuplea VIŢA DE VIE

  Eu am studiat mult, si inca studiez acustic... la rece, dar e musai sa fie liniste in casa, atlfel e degeaba pt ca trag tare si prost
   
  Mihai Ciobotaru apreciază asta.
 4. Mihai Ciobotaru

  Mihai Ciobotaru New Member

  Exact!
   
 5. Mihai Ciobotaru

  Mihai Ciobotaru New Member

  Asta am zis si eu cu volumul...e diferit tot! Si da, ideal ar fi sa repeti la sala, dar...:)
   
 6. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  Cel mai drastic pentru mine este la dinamica. Ampurile mici de casa sunt prietenoase, majoritatea au compressor limiter incorporat. La sala am un animal la care se simte fiecare diferenta de intensitate. Dar nu am mai repetat de mult :)
   
  Mihai Ciobotaru apreciază asta.
 7. Norbie

  Norbie Senior Member

  Fie ca cant la volum mic cu un amp, sau folosesc casti, cel mai important pentru mine e sa am tobe in fundal. URASC sa folosesc metronom, nu stiu de ce, dar ma scoate din sarite. Asa ca ori pun un ritm de pe youtube, ori mai nou imi fac eu "groove"-ul cu Ableton. Si de cand fac asta, cumva apreciez mai mult un tobosar priceput, nummai acum am realizat unele lucruri "subtile".
   
  Florin Barbu apreciază asta.

Distribuie pagina asta