Galop 3 degete

Discuție în 'Invata & Ajuta' creată de Lokkyish, 12 Sep 2013.

 1. Lokkyish

  Lokkyish Junior Member

  Salut!Am avut o perioada destul de indelungata in care am studiat galopul cu 2 degete,in stilul lui Steve Harris,dar am neglijat galopul cu 3 degete.Fiind fan Alex Webster si Cliff Burton,imi este foarte greu sa tin pasul la melodiile lor cu 2 degete..ori obosesc extrem de repede,ori pierd masura,ori nu iese,si m-am decis sa studiez galopul cu 3 degete.


  La galopul cu 2 degete folosesc asa:Middle-Index-Middle.La galopul cu 3 ar fi bine:Ring-Middle-Index? :?:
   
 2. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  Salut Alex, am vazut un video cu Billy Sheehan, unde isi prezinta tehnica de trei degete, iar ordinea este cea descrisa de tine. Are sens, asa cum zice el, cand bati darabana pe masa bati in sensul asta :)


  Succes!
   
 3. sebah

  sebah Junior Member

  Experimenteaza cu toate variantele. Eu unul folosesc mai mult ring-middle-index, fiind mult mai comod pentru mine. Fiecare basist o sa-ti spuna ca tehnica aia e mai buna sau aia, ca o foloseste X sau Y. Vezi ce e mai ok pentru tine.


  Spor.
   
 4. Dragos Popa

  Dragos Popa Active Member

  Incearca 1-3-2. mi se pare foarte comod pentru mine. Incearca si asa poate ti se potriveste !
   
 5. phlaphee

  phlaphee Senior Member

  Nu e important patternul de atac al corzilor cu degete (1-2-3, 3-2-1, 1-3-2), acesta fiind o chestiune ce tine de cum ti se pare tie mai natural si prin urmare mai comod. Important este sa faci executia pe cat posibil cu aceeasi presiune din fiecare deget si DOAR pe patternul pe care te-ai invatat, pentru balans. Parerea mea.


  Also... nu te feri de pana. Sunt multe situatii in care nu doar tehnica cu pana e de preferat ci si sound-ul generat prin folosirea ei. Eu cant cu pana/degete in functie de dinamica pasajului executat.
   
 6. superdude25

  superdude25 Junior Member

  Salut! Personal, de cand am inceput sa exersez cu trei degete nu prea imi mai e comod cu doua. Nu zic ca pattern-ul nu e important, dar indraznesc sa zic ca e mai putin important. Niciodata nu am stat sa ma gandesc la ordinea degetelor. Faceam exercitii pe metronom simple: dadeam corzi libere mai intai cu index ring, apoi cu middle ring, findca index middle deja se stia. Iar dupa asta, cum ziceam. Nu am stat sa ma gandesc: foloseam in simpla ordine in care imi venea comfortabil. Sfatul meu este sa nu pierzi prea mult timp cu ordinea.
   

Distribuie pagina asta