Idei si sfaturi incepator

Discuție în 'Invata & Ajuta' creată de Bobcat, 2 Iun 2014.

 1. Bobcat

  Bobcat Junior Member

  Salut XBass sunt nou pe aici dar cred ca am sa ma indrept si spre Bass (actualmente doar ghitara) si nu stiu ce si cum. Deci as aprecia bot-on vs. neck thru, 4 vs. 5 corzi, ce lemn?, ce brand etc. Intentionez rock clasic si ceva hard, eventual metal. Multumesc anticipat,
   
 2. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  Salut Bobcat, si bun venit pe forum. Adica, bine ai revenit :)


  - 4vs 5- nu este o regula. Este chestiune de gust. Daca esti pe rock classic, metal, etc 4 corzi ajung. Daca crezi ca vei folosi nota D mai mult decat E de exemplu, (la Cargo avem de ex Ziua Vrajitoarelor, Ielele, etc) atunci poate 5 corzi este mai potrivit. Dara sincer, coarda E se dezacordeaza rapid in D pentru asa ceva.


  Lemn- in general lemn mai dens si mai greu- note mai adunate. Pentru 5 corzi as sta deoaprte de brandurile "clasice" si as merge pe cele moderne. Acesta este motivul pentru care eu personal cant pe Warwick de multi ani :) Coarda B (in general) nu suna bine pe bassurile "conventionale"


  Brand- este alegere personala, sincer m-as lua in primul rand dupa ce forma te atrage mai mult, in fond vei umbla cu chestia aia de gat o vreme. Daca te atrage forma de Fender, mergi pe Fender, MM, etc.


  Suna-ma daca vrei la 0751 252533, am tot timpul cateva bassuri care stau in jurul meu gata sa mearga la un nou proprietar :)
   
 3. Bobcat

  Bobcat Junior Member

  Muțam de promptitudine și de idei, personal nu trăiesc din muzică(sunt sportiv) este doar hobby deci Warwick este prea mult pentru unul ca mine. Ok, am reținut număr tel. și cum am un buget rezonabil (cred 1000-1200) nu voi ezita. În magazine am văzut mult Basswood, Agathis, sau Radiata adică pin. Sunt convins de sustainul esențelor tari (am un Les Paul din mahon) si de ton. Poate îmi pun prea multe probleme pentru un începător??? Felicitări pentru A 5-a Dimensiune este belea
   
 4. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  Sper ca deja ai un bass, cum merge joaca? Cum te putem ajuta?
   

Distribuie pagina asta