[request] Alex Webster - Extreme Metal Bass

Discuție în 'Invata & Ajuta' creată de rauldbz, 29 Sep 2013.

 1. rauldbz

  rauldbz Member

  Sunt fan Alex Webster, nu gasesc niciunde cartea scoasa de el daca o are cineva sau stie vreun loc de unde se poate descarca sa posteze aici.


  Mersi, Raul!
   
 2. stefan_moraru

  stefan_moraru Senior Member Senior Member

  Salut,


  Eu am cumparat cartea in 2011. Super-carte. Scrie-mi pe PM. E foarte utila cu sfaturile si exercitiile. Insa, trebuie sa stii de la bun inceput un lucru: pt a studia eficient de pe cartea lui Webster trebuie sa ai obligatoriu un bass cu coarda B pe el. Nu conteaza daca e cu 4 corzi, BEAD sau 5 corzi, BEADG. Parca am si pus niste sample-uri cu mp3-urile de pe cd-ul care insoteste cartea. http://www.xbass.ro/forum/threads/1789-Alex-Webster


  Fiecare exercitiu are cate 2 trackuri aferente, unul cu bass,toba + chitara, ca sa auzi ce trebuie sa exersezi, si un track doar cu toba si chitara, ca sa exersezi pe el.


  ...practic, e prima carte care iti explica cum tre sa faci liniile de bass pt genul metal. Piața e invadata de manuale pt funk, blues, jazz, insa pt genul metal e sărăcăcioasă. Asta se întâmplă si din cauza unei mentalități a multor bassiști, care considera că a face linii de bass pe metal nu e asa greu ca la jazz sau ca la funk, adică ceva de genul: "lasă, învață tu întâi să cânți soul, blues, elemente de bază, că dacă le știi pe astea ai să cânți și metal" ...adevărat și nu prea ....
   
  Ultima editare de un moderator: 30 Sep 2013
 3. stefan_moraru

  stefan_moraru Senior Member Senior Member

  ...citez din carte:


  "The book is designed for players who use standard five-string bass(low to high:B-E-A-D-G). If you do not have a five-string bass, a four-string tuned(B-E-A-D) will work for much material presented".


  Unul din pasajele preferate de mine, este acela in care explica, la inceputul cartii, care este evolutia constructiei unei linii de bass in genul metal, si porneste de la Bob Daisley din perioada Ozzy(si te pune sa asculti cu atentie piesele: Crazy Train si I don;t know), si continua cu Cliff Burton, D.D. Verni(Overkill cu piesa Drunken Wisdom) si termina cu Messuggah, unde recomanda piesa Bleed.
   
 4. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  M-ai facut curios!
   
 5. stefan_moraru

  stefan_moraru Senior Member Senior Member

  ...daca esti curios, da-mi o adr de email....
   
 6. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  [email protected]


  Mersi, mai am de recuperat acum la capitolul extreme metuhl :)


  Sent from my iPad using Tapatalk HD
   
 7. Tudor Lupascu

  Tudor Lupascu Active Member Xbass Sponsor Senior Member

 8. stefan_moraru

  stefan_moraru Senior Member Senior Member

  :) ) ... Nici eu nu sunt mare ascultator al genului. De fapt, eu is interesat de tonul si tehnica lui Webster, nicigand de genul Cannibal Corpse. Eu ascult foarte mult, a doua trupa a lui Webster, Blotted Science. Fac numai piese instrumentale. Is fenomenali.


  Ceea ce ma intriga la Webster, este tipul tonului sau. Practic, tonul indeplineste niste conditii, care candva erau considerate imposibile, adica: suna distorsionat, dar curat in acelasi timp; suna bright si heavy, simultan.


  Referitor la carte, eu nu m-am aruncat sa fac toate exercitiile de acolo(pt ca nu am bass BEAD sau BEADG), deocamdata, eu studiez in principal, tehnica aia a lui cu 3 degete. Aprecierea maxima pe care o acord cartii e legata de faptul ca Webster da multe sfaturi privind felul cum sa-ti faci o linie de bass, cum sa te bagi in mixul ala ingrozitor de chitari, si in general multe sfaturi privind modul fiecaruia de a-si imbunatati tehnica, etc.
   
 9. Lokkyish

  Lokkyish Junior Member

  [email protected]


  Daca se poate sa-mi trimiti si mie,te rog!E unul din basistii mei preferati. ^^
   
 10. stefan_moraru

  stefan_moraru Senior Member Senior Member

  Ați putut să studiați ce v-am trimis eu ?
   
 11. stefan_moraru

  stefan_moraru Senior Member Senior Member

  ...ma duc sa-mi cumpar o lada frigorifica noua, ca nu am unde sa depozitez atatea posibile viitoare beri :D
   

Distribuie pagina asta