tehnica 3 degete la mana dreapta..heeellppp :((

Discuție în 'Invata & Ajuta' creată de Diz, 4 Oct 2006.

 1. Florin Buga

  Florin Buga Senior Member Senior Member

  Cea mai buna treaba apropo de ordinea degetelor pe care am citit-o nu mai stiu unde suna cam asa: bateti "darabana" cu degetele de la mana dreapta (sau stanga, dupa caz :) pe masa (ca atunci cand sunteti nervosi), si veti vedea care este ordinea ce vi se potriveste...
   
 2. Florin Buga

  Florin Buga Senior Member Senior Member

  Parerea mea ca tehnica cu trei degete a basistului se pupa foarte bine cu dublu-pedalierul tobarului... daca aveti noroc sa detina asa ceva...Cand eram la Altfel am facut un dublu-pedalier in colaborare cu chitaristul solo si un inca prieten, iar tobarul nu a inceput sa-l foloseasca pana nu m-a vazut pe mine ca invatasem putin sa-l utilizez...
   
 3. iucord

  iucord Junior Member

 4. iucord

  iucord Junior Member

 5. MichiBass

  MichiBass Senior Member Supporting Member Senior Member

  Da, Laboriel e maestru la treaba asta, numai ca nu se potriveste la orice stil...
   
 6. iucord

  iucord Junior Member

  Tehnica, e ca un vocabular de cuvinte pe care il folosesti doar atunci cand trebuie si doar la locul potrivit, si fiecare fraza pe care o canti sau liniile de bass trebuie sa fie gandite bine, ca functia bass-ului (90%) este sa-i faca pe solisti sa se simta confortabil si cand ai solo-u, arati ce poti.
   
 7. Florin Buga

  Florin Buga Senior Member Senior Member

  @iucord: Suna placut urechii mele ce faci tu pe myspace.com La mai mare!
   
 8. iucord

  iucord Junior Member

  Merci mult..
   
 9. oxialy

  oxialy Senior Member

  Salutare, eu folosesc 3 degete la dreapta, parerea mea ca ajuta f.f. mult la tehnica. Nu cred ca lungimea degetului din mijloc ( M ) este vreo problema, la urma urmei diferenta de lungime este mai mare intre I si M decat intre I si A, in cazul in care ar fi vreo problema cu lungimea degetelor cei care canta cu 2-ua degete ar trebui sa cante cu I + A.


  Michi eu cred ca tu cand ai incercat tehnica cu 3 degete ai incercat doar de curuozitate si nu ai incercat sa dezvolti tehnica. Posibil esti multumit de ceea ce faci cu 2 degete si este normal, multi basisti f. buni canta cu 2 degete.


  Diz,


  Pe mine tehnica cu 3 degete ma ajuta f. mult, cantand pe 6 corzi cand trec de pe B, E pe G sau pe C imi este f. usor, ajuta mult si cand ciupesti acorduri pe cate 3 corzi, nu mai zic la oprimi, saisprazecimi, parerea mea ca in functie de ceea ce canti merita sa-ti faci o tehnica adegvata.


  Oricum dureaza pana iti pui la punct tehnica cu 3 degete, mie personal mi-a luat ceva timp pana m-am pus la punct. Am studiat in toate felurile I + M o periada dapa care M + A, dupa I + A, iar in cele din urma am fost foarte atent sa respect ordinea I - M - A - M - I - M - A - M - I ... si A - M -I - M - A ... (sa incepi cand cu I cand cu A, trebuie sa te obisnuiesti ca in orice sitatie te afli sa poti incepe cu orice deget :wink: ) si atentie mare sa nu sune a triolet cand canti sa fi atent la note egale si sa pui accent doar unde vrei tu. Dupa ce am facut toate astea nu mai tin cont de nimic, cant relaxat pur si simplu, raspunde mana cum trebuie, sic eu (nu trebuie sa ti cont de ordinea in care le folosesti, ci doar atunci cand ai nevoie de toate 3 sa ai exercitiu ca sa le poti folosi). Cand canti nu trebuie sa te concentrezi la tehnica, trebuie sa fi relaxat si sa ai incredere in ce ai studiat. Parerea mea. Bafta.


  P.S. Incerca sa faci optimi cu degetele I - M pe coarda E si fai printe ele cate o nota pe coarda G cu degetul A, fai aceeasi chestie folosind pe E degetele I - A si dai pe G cu M.
   
 10. oxialy

  oxialy Senior Member

  Daca te hotarasti sa folosesti ceva din ce ti-am scris ma poti intreba amanunte oricand, iti voi raspunde cu placere. S-au daca pot fi de folos cu ceva nu ezita sa intrebi.
   
 11. Diz

  Diz Super Moderator Senior Member

  Mersi Oxialy, acum incerc , incetut cu metronomul.. problema e ca pana acum exersam o ora pe zi tehnica asta dar cu alta ordine de degete: A-M-I-A-M-I si tot asa.... ca mi se pare mai firesc sa le ciupesti asa.. am parca o cursivitate mai mare :) si tot fac exercitiul ala a lui Myung in care canta pe rand in combinatii de cate doua cum ai zis si tu, dar tot in ordinea mentionata mai sus le folosesc, deci invers de cum faci tu.... ma mai chinui sa vad daca reusesc ceva :wink:
   
 12. oxialy

  oxialy Senior Member

  Diz, eu le-am facut si cum spui tu ca faci si cum am scris eu, parerea mea este ca e bine sa faci in ambele feluri :wink: , intradevar este mai firesc cum faci tu acum, dar este bine sa si inversezi ordinea, vei vedea ca-ti va pride bine in timp ce canti relaxat.
   
 13. George M.

  George M. Fara Zahar Senior Member

  eu totusi nu pot pricepe cum face myung aici [video=youtube;Uj5luoLV2J8]


  primele 2 variante le-am priceput: M-I M-I apoi A-I A-I


  dar la 3 degete nu reusesc sa-mi dau seama in ce ordine ciupeste


  o sa ma apuc serios de aceasta tehnica. in prezent cant mai repede cu 2 degete decat cu 3, semn ca trebuie sa lucrez
   
 14. oxialy

  oxialy Senior Member

  Eu cand am studiat acesta tehnica am facut in toate felurile si toate combinatiile care mi-au trecut prin cap, iar dupa aceea cand am inceput s-o folosesc nu mai tin cont de nimic, cant pur si simplu cum imi este mai la indemana (mai comod). Intradevar am anumite pasaje unde trebuie sa-mi stabilesc o tehnica exacta si s-o respect ptr. fi sigur ca-mi iasa bine executia. Eu cred ca si Myung face acelasi lucru (parerea mea). Urmareste cum canta Myung in concete, sunt cazuri cand foloseste doar un deget, deci trebuie sa canti degajat, nu sa te gandesti cu ce deget trbuie sa dai pe coarda. Mai este ceva, cantand pasaje rapide cu 3 degete iti va obosi mana f. tare si vei avea nevoie de momente de relaxare in care canti cu doua sa chiar cu un deget. Sper sa-ti fie de folos sfatul meu. Spor la treaba.
   
 15. oxialy

  oxialy Senior Member

  Salut Diz, iti mai dau o idee de studiu ptr. viteza cu trei degete, incearca M-I-M-A-M-I-M-A............ :wink:
   
 16. PET

  PET Technical Dude

  Steve DiGiorgio avea o modalitate ciudata de a canta cu 3 degete.
   
 17. Diz

  Diz Super Moderator Senior Member

  .
  Se pare ca tehnica asta e cea mai utila! o recomanda si Wooten intr-un tutorial de-al lui..dar el a incorporat thumb-ul, deci al treilea deget la el este de fapt thumbul nu A :D
   

Distribuie pagina asta