Tehnica Mana Stanga- Cum Sa Inveti Rapid Si Usor!

Discuție în 'Invata & Ajuta' creată de Florin Barbu, 21 Iun 2016.

 1. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  Stiu cat de chinuitor este la inceput, asa ca am facut asta pentru voi :) Nu va sfiiti sa puneti intrebari, sau sa filmati si voi si sa cereti feedback, suntem aici sa ajutam :)
  Flo
   
 2. Gagyi József

  Gagyi József Junior Member

  :) iti multumesc Florin.
   
  Florin Barbu apreciază asta.
 3. Toni Rizon

  Toni Rizon Senior Member Supporting Member

  o sa rupi gatul !!! :)) marfa de tip ! thanks
   
  Florin Barbu apreciază asta.
 4. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  Cine a incercat, cum functioneaza? :)
   
 5. Ciprian Florea

  Ciprian Florea Active Member

  E ciudat pentru inceput. Tentatia sa lipesti degetul de gat e mare. Facand exercitiul asta simti mai mult ca mana si degetele lucreaza. Vedem ce se intampla dupa o perioada, concluziile sunt de prisos dupa o zi :)
   
  Florin Barbu apreciază asta.
 6. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  Daca te simti tentat sa lipesti degetul mare de gat, lipeste-l, hahaha! Important este sa te prinzi de mecanismul asta, prin care nu strangi gatul ca o menghina, ci te folosesti de structura osoasa, si de greutatea mainii.
  Nu trebuie sa canti asa cu trupa, eu nu cant niciodata asa. Dar studiind asa acasa, iti vei face deprinderi mai bune. Hai sa zicem ca acest studiu te poate duce spre o tehnica mai usoara si mai eficienta de a canta zi de zi. Cand cant cu Cargo, degetul meu mare se afla unde vrea el, cateodata il urc peste griff si mutez B-ul :)
  Studiind asa insa castigi:
  • Incheitura dreapta - nu risti sa te accidentezi. E normal sa fie dreapta, doar se intinde cand tragi in spate :)
  • Antebratul este aliniat cu grifful, sau mai exact perpendicular. Sau cat de cat perpendicular :) O greseala des intalnita este sa canti cu cotul lipit de corp, cu tehnica asta nu este posibil, iti va alinia cotul si antebratul asa cum trebuie sa stea. Asta este foarte important!
  • Un alt fel de a pune degetele pe griff. Nemafiind tensiune in incheietura, nici in degete, vei canta mai fluent.
  Apoi tu poti sa canti cum vrei tu, ideea este sa te simti bine, dar ramai cu incheietura dreaapta, cotul sus, etc etc, lucruri care sunt destul de greu de invatat la inceput.
  Eu cant rock, nu sunt deloc pedant, nu cred ca ar trebui sa fii nici tu prea mult. Simte-te bine!
   
 7. Toni Rizon

  Toni Rizon Senior Member Supporting Member

  Subscriu . E ciudat rau , dar nu ajungi departe daca esti normal :)
   
  Florin Barbu apreciază asta.
 8. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  Fa note luuuuuungi, raaaaaaaar, cu un singur deget, pana intelegi frumusetea miscarii :) Nu te grabi sa canti ceva anume sau sa faci exercitii, ci toar bucura-te de o nota frumoasa si lunga, si observa cum se poate obtine asta fara nici un efort. Daca este sa stragi gatul, oboseste imediat degetul si incheietura. Daca tragi incet in spate, poti sta si o ora asa :)
  Canta doar o nota lunga. Apoi raaaaaar de tot, misca din cot mana in stanga si in dreapta si ai sa obtii si un vibrato frumos. Bucura-te de un nou fel de a canta o singura nota. Apoi fa iar ce vrei, si maine joaca-te cu alt deget :) Nu te grabi.
   
  Toni Rizon apreciază asta.
 9. Ciprian Florea

  Ciprian Florea Active Member


  Mda, la mine e o problema incheietura, care nu e mereu dreapta. Ma lupt cu asta ca stiu ca nu e corect asa. In schimb asta cu cotul lipit de corp n-am avut "placerea" sa o experimentez. Mi se pare nenaturala, mai ales ca cotul meu nu ia contact cu corpul bassului indiferent ce fac.
   
  Florin Barbu apreciază asta.
 10. Gagyi József

  Gagyi József Junior Member

  am avut intodeauna incheiatura indoit, la corzile G D mai merge dar lA E chiar nu-mi iese deloc....
   
 11. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  Pentru A si E apropie mai mult palma de gat, adica ridic-o mai sus, si indeapta ceva mai mult degetele. Trebuie sa ajunga. Tine partea palmei din partea degetului mic cat mai aproape de gat, palma sa fie paralela cu corpul bassului mereu.
   
 12. Jazz

  Jazz Junior Member

  exercitiu mana stanga:
  - spider incepand pe corzile D si G, apoi A si G, apoi E si G
  - exercitiul 1-2-3-4, dar la un alt nivel. Am luat exercitiul de la un chitarist: incep din spatiul 5 pe coarda cea mai groasa si cand ajung la coarda G, urc un semiton si la fel 1-2-3-4 pana la cea mai groasa coarda. Apoi urmeaza 1-2-4-3, 1-3-2-4, 1-3-4-2, 1-4-2-3, 1-4-3-2, 2-1-3-4, 2-1-4-3, si sa mai departe pana la 4-3-2-1. La inceput (undeva printr-o primavara) am crezut ca termin pana la Craciun. Important e, sa faci la un tempo constant si sa cresti tempo cu timpul. M-a ajutat mult la independizarea degetelor. Acum dureaza pana in 10 minute.
   
  Morphy și Florin Barbu apreciază asta.

Distribuie pagina asta