Teorie > Practica

Discuție în 'Invata & Ajuta' creată de Balázs Norbert, 12 Noi 2012.

 1. Balázs Norbert

  Balázs Norbert Senior Member

  Buna! Am venit cu o intrebare pe care cred ca multi si-o pun dupa ce au invatat teoria:gamele, intervalele, etc. Dar problema urmeaza cand trebuie sa le punem in practica. Deci dupa ce am invatat teoria, avem exersate gamele si intervalele pe chitara, ce facem ca sa evoluam mai departe? :D
   
 2. emyllbass

  emyllbass Senior Member

  cred ca ,modurile de improvizat,armonie, e foarte important.sunt destule. in muzica murim si nu stim tot
   
 3. doctorul

  doctorul Senior Member

  Parerea mea e ca trebuie sa treci intai la standardurile jazz ale anilor 40-80 . Studiaza armonia si improvizatiile la Glenn Miller , Louis Armstrong , Count Basie , Duke Ellington , Benny Goodman , Billie Holiday , ''Birdie'' Parker , etc . Daca intelegi bine relatiile armonice si daca stapanesti modurile , iti mai trebuie studiu si rabdare . Pana nu treci pe la clasici , n-ai ce cauta la Oscar Peterson . In trupele mai sus amintitilor au cantat basisti de exceptie . De aici poti fura improvizatii care se pot folosi si-n bluess , rock , pop , etc . Gasesti pe net improvizatii scrise sau filmate aproape pentru orice .
   
 4. Adrian Ciuplea

  Adrian Ciuplea VIŢA DE VIE

  aproape nici o carte nu explica intr-un limbaj simplu CE sa faci cu teoria pe care o inveti, CUM sa o aplici in ceea ce canti? Ar fi putin de scris si de exemplificat ca sa raspund la intrebarile astea, si in clipa asta nu am timp.


  deja eu lucrez la niste lectii pe tema asta, sper sa fie de folos, dar mai dureaza putin pana le termin.
   
 5. emyllbass

  emyllbass Senior Member

  le vei publica,sper.
   
 6. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  Norex, (cum te cheama? :) )
  Nu detin adevarul absolut, dar iti pot zice punctul meu de vedere.
  Intrebarea ta este geniala, si din pacate oglindeste un sistem educational defect.
  Teoria si gamele si toate chestiile alea cu nume pretios pe car le-ai zis tu, sunt foarte faine. Ele insa trebuie sa vina sa EXPLICE lucruri pe care tu le OBSERVI, si le PRACTICI, si nu invers :)

  Adica, tot procesul este gresit! Mult mai logic ar fi sa incepi cu practica, si pe masura ce faci chestii noi, sa le explici prin teorie.

  Simiti diferenta? :)

  Asta face Adi Ciuplea acum, face un SISTEM care sa te indrume asa cum trebuie. Am vorbit cateva ore cu el despre asta, si mi-a aratat felul in care structureaza, si solutiile tehnice pe care vrea sa le implementeze aici, pe Xbass! M-a dat pe spate!!! I mean... WOW!!! Am sa fiu primul inscris :)

  Pana una- alta, cred ca apropo-ul meu de mai sus sa te ajute putin intr-o prima mana. Muzica are legatura cu auzul si cu sensibilitatea, si mai apoi cu degetele :) Muzica are ratiunea ei, logica ei, care poate fi doar partial explicata prin scheme, game si acorduri.
  Adica ce vreau sa zic - acum ca stii chestiile alea, try to have some fun! Teoria se invata ca sa ai ce uita :)
   
  Adi Seven apreciază asta.

Distribuie pagina asta