Viteza Fingerstyle

Discuție în 'Invata & Ajuta' creată de DrumNBass, 5 Apr 2013.

 1. DrumNBass

  DrumNBass Senior Member

  Salut. Ce exercitii recomandatii pentru tehnica fingerstyle , folosind doar index si middle. Crossing strings etc....pentru viteza ,acuratete si rezistenta. Dar d'astea mai complicate.
   
 2. Andrei Zamfir

  Andrei Zamfir Fender Club Owner

  Eu fac cu metronom la tempo din ce in ce mai repede doimi, patrimi, optimi si saisprezecimi (doar atat pot :) ) ), iar o data la 2 masuri fac cate un triolet. Incearca si tu!
   
 3. Adrian Ciuplea

  Adrian Ciuplea VIŢA DE VIE

  pregatesc acum niste lectii video exact pe topicul asta. Dar o sa mai dureze ceva pana le voi lansa
   
 4. Dragos Popa

  Dragos Popa Active Member

  Abea astept Adi !
   
 5. DrumNBass

  DrumNBass Senior Member

  :x :X:X:X:X!!! Am gasit acum pe net o carte de 100 de pagini cu vreo 400 de ex. pentru degete ( doar fingerstyle. ) . Foarte complexe , te tin ocupat vreo jumate de an.


  Cine o vrea , contact pe PM.
   
  Ultima editare de un moderator: 6 Apr 2013
 6. DrumNBass

  DrumNBass Senior Member

  :x :X:X:X:X!!! Am gasit acum pe net o carte de 100 de pagini cu vreo 400 de ex. pentru degete ( doar fingerstyle. ) .Se numeste Bass Fitness . Foarte complexe , te tin ocupat vreo jumate de an.


  Cine o vrea , contact pe PM.
   
 7. Blues_man_mike

  Blues_man_mike Senior Member

 8. Dragos Popa

  Dragos Popa Active Member

  ai mailul meu [[email protected]] si multumesc inca o data pt alea de slap.


  chiar am nevoie, m.am apucat de cover la what is hip :) )
   
 9. rocky

  rocky Senior Member Membru personal Xbass Sponsor - Gold

 10. Adrian Ciuplea

  Adrian Ciuplea VIŢA DE VIE

  Cand, cum si pentru cat timp ati studiat ultima data exercitii de tehnica?


  Eu de la 1 aprilie am inceput sa imi fac un program de studiu cat de cat structurat. Si prima parte a acestui program o ocupa cateva exercitii banale pentru maini. Uite ca au trecut 8 zile si inca simt ca nu am scos totul din cele 3 exercitii amarate, de-aia as vrea sa nu trec mai departe, pana nu le rezolv bine.


  Ce inseamna pt mine sa le rezolv bine? Inseamna sa descopar CONCEPTUL din spatele exercitiului, astfel sa il pot folosi cu eficienta maxima atunci cand voi avea nevoie de el (fie ca e vorba de viteza, string crossing, alternate picking etc...)


  Va atrag atentia din experienta ca un numar mare de exercitii/material de studiu nu doar ca este INUTIL din cauza marimii lui, ci iti poate face mai mult rau decat bine. Este ca si cum te pui la o masa plina cu tot soiul de mancaruri... daca mananci mult, chiar daca ciugulesti putin din fiecare, vei obtine rezultate pe termen FOARTE SCURT - adica iti vei satisface foamea, DAR:


  - ai sanse mari sa faci indigestie (blocaje musculare)


  - dpdv nutritional e un dezastru (depinde si de mancare/exercitii)


  - resturile de mancare vor fi aruncate, la fel va fi si cu exercitiile, vor fi puse intr-un colt si cel mai probabil nu vei mai lucra la ele niciodata.


  daca repeti procesul, pe termen lung vei avea doar dezavantaje, si nici un avantaj.


  Ce e de facut?


  Luati-o usor cu studiul. Decat 10 exercitii intr-o zi, mai bine 2 in fiecare zi timp de 10 zile. Stiu ca vrem ca totul sa se intample REPEDE, dar orice proces de invatare are ritmul lui, si oricat ai incerca sa il scurtezi, nu ai sa reusesti.


  Pentru ca orice gest nou sa intre in reflex este nevoie de 21 de zile, asa spun unii experti (eu o rezolv in 14). Cu alte cuvinte, daca vreti sa invatati conceptul "double thumb" si il lucrati in FIECARE ZI timp de 21 de zile, la finalul acestei perioade aceasta tehnica va deveni reflex, cu mentiunea ca din acest moment ea trebuie pusa in folosul muzicii.


  Daca mai aveti intrebari, va stau la dispozitie
   
 11. Tudor Lupascu

  Tudor Lupascu Active Member Xbass Sponsor Senior Member

  Si mie:D! [email protected]


  Ce spune Adi e adevarat. In fiecare carte de exercitii respectabila se mentioneaza ca trebuie sa stai pe fiecare lectie 2-3 saptamani. Din nefericire nu se spune si de ce...motiv pentru care de cele mai multe ori un exercitiu este considerat "insusit" dupa ce a iesit o data sau de 2 ori fara sa duca la injuraturi:)).


  Bafta la studiu!
   
 12. DrumNBass

  DrumNBass Senior Member

  Dude , you're right.
   
 13. VladeK

  VladeK Junior Member

 14. Florin Barbu

  Florin Barbu XBASS Membru personal Supporting Member

  foarte buna paralela cu mancarea, Adi :)
   

Distribuie pagina asta